2016 Mercedes-Benz GLC-Klasse gjennomgang - Første kjøretur - Motor Trend (2023)

Mercedes-Benz: tysk for "Over-Engineered"

Relatert video

ProdusentenfotografChristian Seabaughforfatter

Mercedes-Benzhar et rykte for å overutvikle kjøretøyene sine. For eksempel er E63 AMG S Wagon i stand til å akselerere fra 0 til 60 mph på 3,4 sekunder og nå 186 mph, og likevel vil de fleste sjåfører bruke dagene på å verktøye rundt Beverly Hills med 2 mph. G-Wagen ble designet for militær bruk, og likevel vil de fleste sivile aldri forlate fredelig asfalt. Som jeg fant ut i Sveits, Tyskland og Frankrike, den splitter nye2016 Mercedes-Benz GLC-klassecrossover er den siste i en lang rekke overkonstruerteMercedeskjøretøy.

Basert på den nye C-Klasse sedanen, er 2016 GLC større i omtrent alle dimensjoner enn GLK-Klassen som den erstatter. Selv om den er større på grunn av den omfattende bruken av aluminiumskomponenter, sier Mercedes at GLC er mer enn 100 pund lettere enn GLK. Den er også mer effektiv, takket være en mer aerodynamisk (for ikke å nevne attraktiv) design, en standard ni-trinns automatgirkasse og et bredt utvalg av firesylindrede kraftverk som drikker drivstoff. Selv om bare én variant er tilgjengelig ved lanseringen, vil amerikanske GLC-kjøpere til slutt ha tre motorer å velge mellom: basis-GLC 300 og dens 2,0-liters turboladede I-4 som yter 241 hk og 273 lb-ft dreiemoment, GLC 300d og dens 2,1-liters turbodiesel I-4 som yter 201 hk og 369 lb-ft dreiemoment, og GLC 350e plug-in hybrid, som drives av en 2,0-liters turboladet I-4 og en elektrisk motor som er god for 315 hk og 413 lb -ft dreiemoment (GLC med europeisk spesifikasjon vises her). Den gassdrevne GLC 300 er tilgjengelig med bak- eller firehjulsdrift, men de to andre modellene er kun firehjulsdrift. I likhet med den relaterte C-Klasse plug-in hybrid, bruker GLC 350e en syv-trinns automatgir.

Les mer om 2016 GLC-klasse:

Jeg hadde en sjanse til å tilbringe litt kvalitetstid med GLC 250d 4Matic (merket som GLC 300d i USA) og Euro-only GLC 250 4Matic, som har den samme firesylindrede gassmotoren som den amerikanske GLC 300, men med 30 mindre hestekrefter. På veien er GLC så sivilisert som du forventer at en Mercedes-Benz skal være. Hytta er stillegående, kjøreturen til våre luftfjæringsvalgte testere var smidig (stålfjærer vil være standard), og tilbakemeldingene fra styringen er generelt ganske bra, om enn litt mangelfulle i direkte følelse. Mellom gass- og dieselversjonen foretrakk jeg dieselen. Den ni-trinns automaten er perfekt sammenkoblet med dieselen med lavt turtall, med den Mercedes-designede girkassen alltid klar til å få mest mulig ut av motorens kraftbånd med lavt turtall. GLC 250d er tydelig rettet for bykjøring, men var like hjemme på den tyske autobahnen. Å slå seg sammen på en ubegrenset del av autobahn var ikke noe problem for den oljebrennende Benz, og den passerte ganske lykkelig langsommere trafikk på 100 mph med girkassen i niende gir og motoren summende langs i underkant av 2000 rpm.

Gassversjonen er også ganske bra. Turbo-fire turtall pent uten å høres thrashy og var mye kraftig rundt i byen. Amerikanerne vil være godt tjent med GLC 300s ekstra 30 hestekrefter, ettersom GLC 250 raskt går tom for damp ved motorveihastigheter over 70 mph. Med lignende kraftuttak som GLC 250d, er det egentlig ingen tvingende grunn til å bruke en gassversjon i Europa. På en tydelig del av den franske motorveien, gjorde noen andre journalister og jeg en side-ved-side-sammenligning av gass- og dieselversjonene, med en akselerasjon fra rundt 60 mph. Dieselen dro lett foran en billengde foran gassversjonen, og holdt den avstanden til vi stengte. Dieselens ekstra dreiemoment fungerte virkelig i sin favør. Mercedes sier at oljebrenneren kan akselerere fra 0-62 mph på 7,6 sekunder, og gasseren trenger 7,3 sekunder.

Som andre nyere Mercedes-produkter tilbyr GLC et bredt utvalg av kjøremoduser. I Comfort er styrefølelsen lett, kjøreegenskapen er smidig, og girkassen søker etter høyere girforhold for å maksimere drivstofføkonomien. Sport-modusen er også fin, den styrker turen opp (men ikke for mye), eliminerer rulling og gir GLCs ror skarpere tilbakemeldinger på styringen. Eco og Sport + var litt for myke og for harde etter min smak, og derfor fant jeg meg selv å bytte mellom komfort- og sportmodusene etter behov.

Jeg hadde også muligheten til å prøve GLC 350e kort på en kort 15-minutters sløyfe som buktet seg gjennom en tysk by. Mens jeg vil ha mer tid i plug-in GLC, gjorde min korte prøvetur meg imponert. GLC 350e er designet for ikke bare å være effektiv, men også sporty. Den er i stand til å kjøre rundt 20 miles på batteristrøm alene, kan lades fra tom til full på en nivå 2-lader på omtrent to timer, og kan fortsatt haste fra 0-62 mph på Mercedes-estimerte 5,9 sekunder. I våre hender ville jeg ikke bli overrasket over å se den snu en 5,5-sekunders 0-60 mph tid.

Som du forventer, tilbyr plug-in GLC en rekke ekstra kjøremoduser, inkludert en elektrisk modus, en hybridmodus og en lademodus som bruker motoren til å lade batteriet mens du kjører. GLC 350e kjører like bra som gassversjonene og dieselversjonene, kjører sammen uten dramatikk på elektrisitet, og slår sømløst på motoren når det trengs. Omtrent den eneste merkbare forskjellen mellom plug-in og de andre versjonene jeg kjørte er bremsefølelsen. Som vi fant i C-Klasse plug-in hybrid, er GLC 350e sin overgang fra regenerativ til mekanisk bremsing slurvete og ikke-lineær.

Selv om "99,99-prosent" (ifølge en Mercedes-ingeniør) av GLC-kjøpere aldri vil våge seg ut av fortauet, var offroadferdighet likevel noe Mercedes tok på alvor med GLC. Det gir kanskje ingen mening for amerikanere, men ifølge ingeniørene jeg snakket med, er det et uutnyttet marked av jegere og friluftsmenn som bor ved foten av Alpene som for øyeblikket ønsker å erstatte Suzuki Jimnys og andre små, ikke-luksus-SUV-er. med en annen like dyktig, men mer mye luksuriøs SUV. Rart, ikke sant? GLCs offroad-funksjoner eksisterer av samme grunn som King RanchFord F-150finnes.

Som sådan er GLC fullstendig overkonstruert, spesielt med tanke på offroad-ytelse. Selv om den mangler de mekaniske låseforskjellene som modeller som G-klassen har, eller to-trinns overføringskasse til GLE, gjør GLC opp for det medsmartelektronisk tuning, en tilgjengelig luftfjæring og en terrengpakke for kun Europa (foreløpig). Off-road-pakken legger i hovedsak til støtfangere med amerikanske spesifikasjoner (som kan skilte med forbedrede tilnærmings- og avgangsvinkler) og ytterligere fem dedikerte terrengmoduser til GLCs datasystemer. Jeg hadde en sjanse til å ta en GLC 250d på en (Mercedes-designet) terrengbane og kom ganske imponert derfra. GLC kan se ut som den ikke har noe å gjøre med å være off-road, men den erobret alt fra en 36-graders steinete stigning til sandgroper som ville plukke et hjul fra bakken, med små vanskeligheter. ENJeep Cherokeeeller Renegade Trailhawk ville sannsynligvis ha gjort den samme løypa uten å svette, men jeg tviler på at noen av GLCs konkurrenter, bortsett fra Evoque og kanskje Macan, ville ha klart å fullføre den terrengløypa like enkelt som GLC gjorde. .

Når det gjelder resten av GLC, er det en ganske overbevisende pakke. Interiøret på våre lastede testmodeller var helt stille og inneholdt nydelige tre- eller aluminiumsdetaljer, smidig skinn og komfortable seter. Passasjerer både foran og bak vil glede seg over det ekstra ben- og skulderrommet og bagasjerommet sammenlignet med GLK. Mercedes' nyeste pakke med sikkerhetsteknologi, inkludert alt fra 360-graders kameraer, radarcruisekontroll og en head-up-skjerm som er i stand til å lese veiskilt for deg, er tilgjengelig på GLC.

Med GLA som nå dekker entry-lux crossover-markedet for Mercedes-Benz, vil prisene krype oppover fra GLK. 2016 Mercedes-Benz GLC300 vil starte på $39.875 når den treffer amerikanske forhandlere denne vinteren, og den firehjulsdrevne versjonen vil koste $41.875. Verken pris eller tidsplan er offisielt satt for GLC 300d 4Matic eller GLC 350e 4Matic, men det er et sikkert kort at dieselen vil treffe våre kyster vinteren 2016 som en 2017-modell med en startpris rundt $45.000. GLC 350e er sannsynligvis enda et år utover det, og kommer hit i 2017 som en 2018-modell. Prisen for plug-in hybriden vil sannsynligvis starte rundt $50.000.

Selv om overengineering kanskje ikke lønner seg for alle kjøretøyMercedes-Benz GLC-klasseer desto bedre for det. GLC-Klassen er i stand til alt fra å kjøre på elektroner på motorveien til å begi seg offroad, og vil sannsynligvis finne gunst hos mange kjøpere over hele verden. Og med flere versjoner som er planlagt å bli med i familien, inkludert en fastback-stilt "coupe" og en AMG-versjon, er det lett å forestille seg at den ekstra ingeniørinnsatsen lønner seg.

2016 Mercedes-Benz GLC-klasse
GRUNNPRIS$39 875–$50 000 (estimert)
KJØRETØY LAYOUTFrontmotor, RWD/AWD, 5-pass, 4-dørs SUV
MOTORER2,0L/241 hk/273-lb-ft turboladet DOHC 16-ventil I-4; 2,1L/201-hk/369-lb-ft turbodiesel DOHC 16-ventil I-4; 2,0L turboladet DOHC 16-ventil I-4 pluss elektrisk motor; 315 hk/413 lb-ft kam
OVERFØRINGER9-trinns automat; 7-trinns automat
KURBEVEKT3850–4450 lb (mfr)
HJULLAGS113,1 tommer
LENGDE X BREDDE X HØYDE183,3 x 74,4 x 64,5–66,3 tommer
0-62 MPH5,9–7,6 sek (mfr øst)
EPA CITY/HWY/COMB FUEL ECONIkke vurdert ennå
TIL SALG I USAVinter, 2015

Anbefalte historier fra MotorTrend

10 interessante ting om 2025 Volvo EX30 elektrisk SUV

Aaron Gold|

Mer kraft: Mercedes-AMG debuterer ny CLA 45

Alex Leanse|

10 kupéer med nyttige bakseter

Stefan Ogbac|

2020 Mercedes-AMG GLC 43: Mellombarn får mer kraft

Ed Tahaney|

Aston Martins administrerende direktør på Valhalla, Vanquish og Lapping the 'Ring

Duncan Brady|

ICYMI: Chevy ertet 2020 Corvette C8.R racerbil

Edward Loh|

Populære sider

  • TruckHouse BCR: AEV Prospector møter Carbon Fiber Overland Camper
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated: 16/05/2023

Views: 6240

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.