Dagens teknologinyheter live: Metas Twitter-killer Threads lander tidlig og mer (2023)

Å følge med på de siste teknologinyhetene kan være en morsom, men energikrevende utfordring. Heldigvis er vår nye Fast Charge-liveblogg her for å gi deg alle de siste overskriftene på få minutter, slik at du kan holde deg oppdatert på dagens historier – inkludert den forestående lanseringen av Metas potensielle Twitter-snikmorderTråder.

Threads-appen forventes å offisielt lanseres 6. juli, ifølge en ny App Store-oppføring, mennettversjonen gikk live tidligeremed Mark Zuckerbergs første innlegg. Og nå ser det ut til at appen kommer til å starte tidlig, med nedtellingstidtakeren som hopper fremover (se nedenfor).

Meta har også gjemt små personlige invitasjoner på Instagram for å få deg begeistret over den "tekstbaserte samtaleappen". Søk etter "Tråder" i Instagram-søkefeltet, og du vil se en liten rød billett som du kan trykke på for å bli tatt med til en personlig invitasjonsnedtelling. Men ikke alle vil bli invitert til Threads lanseringsfest, med rykter som hevder at appen vil lanseres i USA og Storbritannia, men ikke i EU (mer om det nedenfor).

Ikke det at Threads har alle teknologinyhetene knyttet opp i dag – vi ser også enda flerelekke bilder av Samsung Galaxy Z Fold 5, og rykter som tyder på atiPhone 15-serien vil sannsynligvis få noen alvorlige oppgraderinger av batterilevetiden. For alle de siste nyhetene om disse og mer, koble til feeden vår nedenfor for et raskt treff på alle de siste teknologinyhetene i dag...

For øyeblikket kjører denne livebloggen:

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (1)

For øyeblikket kjører denne livebloggen:

Mark Wilson

Mark er TechRadars senior nyhetsredaktør, og tidligere kameraredaktøren. Han har rapportert om teknologi siden pre-iPhone-dagene, da Sony Ericsson T630 ble ansett som et spennende flaggskip. Han er basert i London og har testet telefoner siden hans aller første publiserte anmeldelse av den originale Nokia N-Gage.

De fem store: dagens største teknologihistorier
1.Meta's Threads gjør seg klar for en tidlig lansering: alt du trenger å vite
2.Samsung Galaxy Z Folds gapløse design har blitt vist frem på bilder
3.Fairphone 4 kommer til USA – men den kjører ikke Android du kjenner
4.ChatGPT kobler til Bing-integrasjon etter at folk bruker den til å omgå betalingsmurer
5.Denne nye smarttelefonen har mer RAM og lagringsplass enn en MacBook Air

Forfriske

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (2)

Tråder: noen tidlige observasjoner?

ENantall personerpå Twitter rapporterer at Threads nå er tilgjengelig for nedlasting på deres iPhone, men at de ikke kan logge på.

Feilmeldingen sier "ikke tillatt" og at kontoen ikke oppfyller kravene for å bruke Threads. Dette er sikkert bare et tilfelle av en nedlasting som hopper av pistolen før appen er klar – den viser fortsatt bare "kommer snart"-meldingen for meg.

Ikke det at vi må vente lenge til appen er offisielt tilgjengelig for nedlasting – nedtellingstimeren viser nå litt over to og en halv time igjen...

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (3)

Tråder: lanseres den tidlig?

Ok, så her er en liten overraskelse – nedtellingstimeren til lanseringen av Meta's Threads har akkurat hoppet fremover, med appen nå som tydeligvis skal lande om litt over tre timer.

Det betyr at de i USA og Storbritannia bør kunne laste ned Twitter-konkurrenten med Instagram-smak fra kl. 19.00 ET / 16.00 PT, eller kl. 12.00 BST 6. juli for de i Storbritannia.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du bruke QR-koden nederst i høyre hjørne avNedtellingsside for tråderfor å gå til appbutikken (for iOS eller Android) og forhåndslaste ned appen. Når den lander (tilsynelatende nå om tre timer), vil den treffe telefonen umiddelbart. Ikke lenge å vente nå da...

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (4)

Fairphone 4 lander i USA (i ikke-Google-form)

Fairphone 4 er en av de lettest reparerbare, bærekraftige smarttelefonene der ute – og det er denlandet til slutt i USA, om enn i litt annen form.

I motsetning til standard Fairphone 4 (over), vil den nye amerikanske versjonen kjøre et operativsystem kalt /e/OS, i stedet for Google Play-aktivert Android du finner på de beste Android-telefonene.

For noen vil dette gjøre den altfor nisje, men for andre kan det gi telefonen en ekstra glorie-ring som gjør den til et ideelt alternativ til alle andres identikit-telefoner. Du vil kunne kjøpe Murena Fairphone 4 for $599 med 6 GB RAM / 128 GB lagring, eller $679 for en med 8 GB RAM og 256 GB lagringsplass.

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (5)

I mellomtiden, på Twitter...

Elon Musk har vært spesielt stille om Metas krumspring i dag, annet enn å legge ut en kryptisk"Gud velsigne Amerika" tweet. Men han har tilsynelatende andre ting på hjertet, som å slå ut de mange brannene som truer med å oppsluke Twitter innenfra.

Noen dager etter å sabotere feedene våre uten varsel med 'rate limits', somTwitter har nå offisielt skylden på spambotter, ser det ut til at det sosiale medienettstedet nå prøver å gjøre detrulle tilbake en endring som tvang oss til å være logget for å se Tweets.

Konspirasjonsteorier florerer, som muligheten for at Google begrenset Twitters tilgang til skyvertstjenester, men én ting er sikkert – Twitter vil definitivt se frem til helgen.

Her er noen innholdsskapere som hadde tidlig tilgang til #Threads 👀Mark Zuckerberg (@𝚣𝚞𝚌𝚔) #1Adam Mosseri (@mosseri) #2Lauren Godwin (@𝚕𝚊𝚞𝚛𝚎𝚗𝚐𝚘ed2 (@𝚊𝚍𝚊𝚖𝚠) #242Joana Jamil (@𝚓𝚘𝚊𝚗𝚊.𝚓𝚊𝚖𝚒𝚕) # 607Wonho Chung… https://t.co/JpkkwZyVsx5. juli 2023

Se mer

Tråder A-lister avslørt

Tilbake til den nært forestående lanseringen av Meta's Threads, som vil gjøre sin ringinngang i morgen (6. juli) for en bur-kamp på sosiale medier med Twitter. Takket være mobilutvikleren Alessandro Paluzzi (over) har vi nå en liste over noen av titterne som fikk tidlig tilgang til appen.

Naturligvis var Mark Zuckerberg (@zuck) og Adam Mosseri (@mosseri) de to første navnene på listen, mens resten var en blanding av sangere, skuespillere, komikere og influencere med store Instagram-følgere.

En av de store appellene til Threads er at Instagram-brukere vil kunne overføre brukernavnet sitt til den nye appen – så hvis du ikke har fått orden på deg, er det på tide.

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (6)

Vi anmelder Amazon Echo Pop (spoiler: vent på rabattene)

Anmeldelsene er inne for Amazons nye smarthøyttaler på startnivå – og vårAmazon Echo Pop anmeldelsesier at til tross for sin "morsomme nye formfaktor, store utvalg av farger og anstendig avrundet lyd for størrelsen" føles Pop bare "litt for dyr for spesifikasjonene sine".

Mens det nå absolutt er en av debeste Alexa-høyttalererundt, finner den ikke veien inn i listen vår overbeste smarthøyttalerealt i alt. Det er i stor grad fordi, til $40,99 / £44,99 / AU$79,99, er det bare marginalt billigere ennAmazon Echo Dot (generasjon 5), som høres bedre ut og har flere funksjoner.

Med andre ord, vent på de muligeAmazon Prime Dayrabatter før du kaster ut...

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (7)

Dagens tidsforløp: Picsarts nye AI GIF-generator

Det var bare et spørsmål om tid før AI kom for GIF-ene våre – og det er gode nyheter, hvis Picsarts er nyeanimert GIF-generator(oppdaget avEngadget) er alt å gå etter. I stedet for å bla gjennom biblioteker med eksisterende gif-filer, lar den deg lage dine egne ved å skrive en beskrivelse i tekstboksen.

Som du kan se fra dovendyrskapningen ovenfor, er ikke resultatene alltid perfekte. Og Nvidias imponerende tekst-til-video-teknologi ser ut til å gjøre detta AI-drevne GIF-er til et nytt nivå. Men Picsarts nye verktøy er gratis på nett-, iOS- og Android-appene, og det er overraskende hvor mye tid du kan bruke i det når du skal gjøre andre ting...

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (8)

Lekket: Samsung Galaxy Z Fold 5s nydelige gapløse design

Samsung Galaxy Z Fold 5 forventes å gjøre sin offisielle debut på Galaxy Unpacked 26. juli, men tradisjonen tro har vi fått et godt innblikk i designet takket være noen lekkasjer. Ogsiste har avslørt en gapless designdet betyr at det ikke er noe skjemmende mellomrom mellom de to skjermhalvdelene. Herlig.

Siden vi skrev historien,WinFuturehar også sluppet løs en strøm av pressebilder av Z Flip 5, sammen med Z Fold 5. Som vi har sett før, har sistnevnte enmye større dekselskjermsom kan hjelpe deg med å gjøre mye mer med favorittappene dine (jeg liker spesielt ideen om å bruke Google Maps uten å åpne telefonen, mens en Google Keep-oppgaveliste også vil være nyttig).

Uansett hvilken type telefon du er ute etter, ser det ut til at 26. juli definitivt vil være verdt å sirkle rundt i kalenderen din.

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (9)

Juicy iPhone 15-rykter antyder en økning i batterilevetiden

Hvis en av hovedårsakene til en iPhone-oppgradering er batterilevetiden (som er tilfellet for de fleste, ifølge en ny TechRadar-undersøkelse som lanseres i morgen), vil du gjerne høre at de siste iPhone-ryktene erforutsier et stort løft i utholdenhet – for hele serien.

Som eier av en stadig mer sliten iPhone 11 Pro, høres det bra ut for meg. En av hovedfristelsene til en Plus eller Max har vært batterilevetiden, men ifølge en Foxconn-ansatt (rapportert av iTHome) vil til og med iPhone 15 få et 18 % større batteri, mens iPhone 15 Pro får en økning på 14 % kapasitet.

Spørsmålet nå er om man skal vente på iPhone 16, som sannsynligvis vil stappe iPhone 15 Pro Maxs periskop-zoom inn i en mindre telefon – en avgjørelse som ervil sannsynligvis gi fotografer et alvorlig dilemma

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (10)

Har Metas tråder hengt seg opp i EU-lover?

I mindre gode nyheter for Threads (eller alle som bor i EU), ser det ut til at appen ikke vil lanseres utenfor USA og Storbritannia til å begynne med. IfølgeIrsk uavhengig, en Meta-talsperson har sagt at Twitter-rivalen ikke vil bli rullet ut i EU "på dette tidspunktet". Vi bekrefter nettopp dette med Meta og vil oppdatere her når vi hører tilbake.

Dette forklarer hvorfor appen ikke har blitt vist i App Stores i EU-land. Årsaken er tilsynelatende Europas tøffere personvernlover – mens EU-regulatoren ikke har blokkert appen, trenger Meta tilsynelatende mer tid for å forberede den for en full lansering i Europa.

Likevel, fortalte en Meta-talspersonBloombergat det forbereder seg på å rulle ut tråder i 100 land med «mer kommer snart», så forhåpentligvis tar det ikke for lang tid før EU kan bli med i chatten.

Today's tech news live: Meta's Twitter killer Threads lands early and more (11)

Meta's Threads har gått live (på en måte)

Threads-appen skal ikke publiseres før i morgen (6. juli), men vi fikk en sniktitt på grensesnittet tidligere i dag. Det er fordinettversjonen ble publisert tidlig, tilsynelatende ved et uhell, siden den ikke lenger er tilgjengelig. Et lite band med influencere og merkevarer postet med glede – ikke noe problem, Meta, vår tidlige invitasjon må ha gått seg vill i innlegget...

Jeg hadde en rask triksing, og det er, vel, en tekstbasert Instagram. Du kan gå inn i mørk modus ved å klikke på Threads-logoen øverst. Og alternativene dine er hovedsakelig å skrive innlegg, like innlegg og svare. Men det er klart dette vil gi Twitter et massivt dytt når det allerede er veldig ute av balanse – denne uken har vi allerede sett Twittervårens «satsgrenser» for brukere uten advarsel, og satte en ny versjon av den populære Tweetdeck bak en betalingsmur.

Ukens rumling er den virkelige milliardær-burkampen, ser det ut til...

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated: 06/22/2023

Views: 6306

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.